Noutati

COMUNICAT - Comitetul director al Corpului operatorilor AEGRM

Stimati colaboratori,

va aducem la cunostinta continutul comunicatului Comitetului Director al Corpului operatorilor Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare.

Documentul PDF - COMUNICAT - Comitetul director al Corpului operatorilor AEGRM

----------------------------------------------------------------------

Având în vedere unele aserțiuni exprimate în luările de poziție și în dezbaterile apărute ca urmare a adoptării Legii nr. 17/2017 din 17 martie 2017 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi a unor acte normative conexe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 196 din 21 martie 2017, Corpul operatorilor Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare, asociația profesională a operatorilor autorizați să efectueze înscrieri în arhivă, formulează următorul comunicat.

MODIFICARE LEGISLATIVA - Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare AEGRM.ro

Stimati colaboratori,

va aducem la cunostinta continutul L E G I I pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Materialul a fost promulgat prin Decretul nr. 650/2015 privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare si publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 539 din 20.07.2015.

Material informativ AEGRM / FORMULAR DE AVIZ DE IPOTECA INITIAL

Stimati colaboratori,

avand in vedere dificultatile intampinate de Dvs. in completarea formularelor am considerat util sa facem urmatoarele precizari/informatii esentiale prevazute in cadrul ORDINULUI nr. 1808/C/2014 - informatiile se regasesc in cadrul formularului de aviz de ipoteca initial existent in format PDF in cadrul sectiunii de NOUTATI.

Inainte de parcurgerea informatiilor va rugam respectuos:

ORDIN pentru aprobarea formularelor de avize de inscriere privind inregistrarile efectuate in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare si a instructiunilor de completare a acestor formulare

"In conformitate cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea operatorilor si efectuarea inscrierilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 298/2002 cu modificarile si completarile ulterioare,

tinand seama de prevederile Legii cu nr.287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, si ale Legii nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, cu modificarile si completarile ulterioare,

Dezbatere publica pentru aprobarea formularelor de avize de inscriere

În temeiul dispoziţiilor art. 6 din Legea 52/2003  privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Justiţiei supune dezbaterii publice, proiectul de Ordin pentru aprobarea formularelor de avize de înscriere privind înregistrările efectuate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare şi a instrucţiunilor de completare a acestor formulare."

sursa: www.just.ro